Συνάντηση ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. με την υφυπουργό Υγείας

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου των Διοικήσεων των Κέντρων Πρόληψης Ελλάδας «ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.» με την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας ΝΔ Αθανάσιος Λιούπης, τ. Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής». Τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», κ. Στέφανος Τζιμογιάννης, ο Γραμματέας του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα», κ. Χρήστος Βαϊτσίδης, ο Ταμίας του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας «Ανέλιξη», κ. Δημήτριος Βόσνος και το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο των Κέντρων Πρόληψης καθώς και θέματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η έλλειψη ενιαίου Εσωτερικού Κανονισμού, η υποστελέχωση των Κέντρων Πρόληψης, το αυτοδιοίκητο των Κέντρων Πρόληψης, η συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. σε Επιτροπές (Επιτροπή Παρακολούθησης, Επιτροπή του άρθρου 50 του Ν. 4139/13 και η ψηφιοποίηση ορισμένων διεργασιών των Κέντρων για την βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι λειτουργούν 75 Κέντρα Πρόληψης στη χώρα, τα οποία στοχεύουν στην ενημέρωση και έγκαιρη παρέμβαση σε πληθυσμιακές ομάδες, προκειμένου να αποτραπούν εξαρτητικές συμπεριφορές οι οποίες θα έχουν αρνητικές συνέπειες για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.
Η Υφυπουργός ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και δεσμεύτηκε για μια διαρκή επικοινωνία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595