«Οι πολλαπλές διαστάσεις της εξάρτησης. Διαχρονικές πρακτικές – Νέες προκλήσεις»

Η πρόληψη των εξαρτήσεων, οι κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις του προβλήματος και η διαδικασία της απεξάρτησης και είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Οι πολλαπλές διαστάσεις της εξάρτησης. Διαχρονικές πρακτικές – Νέες προκλήσεις», που οργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα «Ευεργετών» του Ξενοδοχείου Grand Serai, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ Τμημάτων Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πρώην επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων «Αργώ», νευρολόγος-ψυχίατρος δρ. Παναγιώτης Γεωργάκας, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Εξάρτηση: μια προσωπική επιλογή. Απεξάρτηση: μια συλλογική προσπάθεια», και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», καθηγητής Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλειος Κούτρας με θέμα «Οι κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της εξάρτησης και της διαχείρισής της».
Επίσης, θα μιλήσουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», κοινωνιολόγος MSc Καλλιόπη Κομνηνού και ψυχοπαιδαγωγός MSc Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Ερασμία Φείδη, με την πρώτη να αναπτύσσει το θέμα «Βασικές αρχές και αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων» και τη δεύτερη να μιλά με θέμα «Καθολικές, επικεντρωμένες και ενδεδειγμένες προληπτικές παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης “Σχεδία”.
Σε όσους το επιθυμούν, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595