Αναπτύσσει δράση στο πεδίο του εθελοντισμού

Το πεδίο δράσης του διευρύνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τον τομέα του εθελοντισμού.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το Κέντρο Πρόληψης ΣΧΕΔΙΑ-ΖΕΙ δράσεις εθελοντισμού – κάλεσμα προσφοράς στον εαυτό μας και τους άλλους», τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai.
Ομιλητές θα είναι ο γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», ιδρυτής της Κίνησης «Πρόταση», διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Πασσάς, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», κοινωνική λειτουργός Γιάννα Ζορμπά, το μέλος Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, πατήρ Ηλίας Ματ. Σέπερης και ο επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», καθηγητής Αγωγής Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Κούτρας.
Για μια ακόμη δράση, που ενισχύει την προσπάθεια εξωστρέφειας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», έκανε λόγο, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την εκδήλωση, η ταμίας του Δ.Σ. Ανθή Μάστακα. «Αν ανήκετε στους ανθρώπους, που θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, σας καλούμε στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας οι ομιλητές θα αναλύσουν τους τρόπους που οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνήσουν και το μήνυμα κατά των εξαρτήσεων», τόνισε.
Ευχαριστίες στο Δ.Σ. για την ένταξη στον προγραμματισμό του εθελοντισμού και στα μέλη της επιστημονικής ομάδας, που με, τη δουλειά τους στην κοινότητα, έχουν ήδη έτοιμους ανθρώπους να προσφέρουν υπηρεσίες στον εθελοντισμό, εξέφρασε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλης Κούτρας. Όπως τόνισε η πρόληψη δεν είναι μόνο θέμα των ειδικών, αλλά έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν εμπλέκει την κοινότητα, ενώ επεσήμανε ότι ο εθελοντισμός έχει να κάνει και γενικότερα με το επίπεδο της ζωής μας. «Πρέπει να ανοίξουμε σε πάρα πολλά επίπεδα τον εθελοντισμό. Όσο προχωράμε την αξία του εθελοντισμού στην κοινωνία μας, ενδέχεται να φτιάξουμε μια κοινωνία, που θα νοιάζεται και για τους άλλους», κατέληξε.
Το παρών στη συνέντευξη έδωσαν η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Σοφία Μαρκούλα και η γενική γραμματέας Μαργαρίτα Κιτσανού, χωρίς να πάρουν τον λόγο, λόγω των περιορισμών δηλώσεων για τους συμμετέχοντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595