Διαδικτυακό Σεμινάριο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων με θέμα: «Διαχείριση κρίσεων στο σχολείο σε περίοδο πανδημίας»

Το Κ.Π. Σχεδία στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης και ενδυνάμωσης του ρόλου του εκπαιδευτικού, υλοποίησε μια ακόμη Διαδικτυακή Εκπαίδευση τη Δευτέρα 13.12.2021 και ώρα 18.30, με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο σε Περίοδο Πανδημίας».

Εισηγητής ήταν ο κ. Βασίλης Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», ενώ την εκδήλωση προλόγισε η κα Σοφία Μαρκούλα, Επικ. Καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδρος  Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Στο σεμινάριο αναλύθηκε η σημασία της «θετικής ενίσχυσης» στην παιδαγωγική προσέγγιση και «οπτική», οι δεξιότητες που προάγουν τη σχέση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή και βοηθούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην τάξη, καθώς και οι βασικές μεθοδολογικές αρχές εκπαίδευσης των μαθητών στη διαχείριση των συναισθημάτων και του άγχους και στην αίσθηση ασφάλειας του «ανήκειν».

Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά εξαιρετικά μεγάλη και ιδιαίτερα ενεργή, ξεπερνώντας τους 150 εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς), κάτι που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων στο σχολείο, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας.

Η «Σχεδία», στο προσεχές διάστημα, πρόκειται να υλοποιήσει ανάλογες εκπαιδεύσεις και σε επίπεδο Σχολικών Μονάδων, υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

20220413_090108
Νέα

Eργαστήρια με θέμα την αυτοεκτίμηση

Δύο εργαστήρια με θέμα την αυτοεκτίμηση πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» στους μαθητές της Α΄ τάξης του 9ου Γυμνασίου, στις 6 και 13 Απριλίου 2022.

omadesgonewn
Νέα

Ομάδα Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής

Το Κ.Π. «Σχεδία» ξεκίνησε την  Τετάρτη 30 Μαρτίου, την υλοποίηση Ομάδας Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής,  με διά ζώσης συναντήσεις στον χώρο του σχολείου. Σκοπός της ομάδας, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις, είναι

EKDILOSI-EFIVEIA-2022-04-09-prosklisi
Νέα

Εκδήλωση για την εφηβεία από τους Συλλόγους Γονέων τεσσάρων Γυμνασίων με τη συμμετοχή της “Σχεδίας”

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης για την τρέχουσα σχολική χρονιά, δύο εκδηλώσεων που αφορούν εφήβους μαθητές και τους γονείς τους και τη ζωή τους στο περιβάλλον του

bullying
Νέα

Παρεμβάσεις για την πρόληψη σχολικού εκφοβισμού στο 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 οι παρεμβάσεις για την πρόληψη σχολικού εκφοβισμού στο 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.  Οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών  και τη διεύθυνση

26510 25595