Διαδικτυακό Σεμινάριο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων με θέμα: «Διαχείριση κρίσεων στο σχολείο σε περίοδο πανδημίας»

Το Κ.Π. Σχεδία στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης και ενδυνάμωσης του ρόλου του εκπαιδευτικού, υλοποίησε μια ακόμη Διαδικτυακή Εκπαίδευση τη Δευτέρα 13.12.2021 και ώρα 18.30, με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο σε Περίοδο Πανδημίας».

Εισηγητής ήταν ο κ. Βασίλης Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», ενώ την εκδήλωση προλόγισε η κα Σοφία Μαρκούλα, Επικ. Καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδρος  Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Στο σεμινάριο αναλύθηκε η σημασία της «θετικής ενίσχυσης» στην παιδαγωγική προσέγγιση και «οπτική», οι δεξιότητες που προάγουν τη σχέση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή και βοηθούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην τάξη, καθώς και οι βασικές μεθοδολογικές αρχές εκπαίδευσης των μαθητών στη διαχείριση των συναισθημάτων και του άγχους και στην αίσθηση ασφάλειας του «ανήκειν».

Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά εξαιρετικά μεγάλη και ιδιαίτερα ενεργή, ξεπερνώντας τους 150 εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς), κάτι που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων στο σχολείο, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας.

Η «Σχεδία», στο προσεχές διάστημα, πρόκειται να υλοποιήσει ανάλογες εκπαιδεύσεις και σε επίπεδο Σχολικών Μονάδων, υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Δυναμικό παρών της «Σχεδία» στη 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Δυναμικό παρών έδωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ιωαννίνων «Σχεδία» στη 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης με θέμα

Νέα

Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής

Ως ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα και σημαντικά αξιολόγησαν οι μαθητές τμημάτων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής τα βιωματικά εργαστήρια με θέμα την ενδοσχολική βία, τα οποία συντόνισαν

Νέα

Εισήγηση για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας στο Ιερατικό Συνέδριο της Μητρόπολης Κόνιτσας

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας βρέθηκε στο επίκεντρο του καθιερωμένου Ιερατικού Συνεδρίου της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, στο οποίο συμμετείχε με εισήγηση

Νέα

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση στο Γρεβενίτι για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» έκανε… ποδαρικό στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου (ΜΑΣ) Γρεβενιτίου. Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου και σε συνεργασία με την

26510 25595