Διαδικτυακό Σεμινάριο του ΠΕ.ΚΕ.Σ Ηπείρου με θέμα: «Διαχείριση Σχολικής Τάξης»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τους 220 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου (ΠΕ.ΚΕ.Σ) με θέμα «Διαχείριση Σχολικής Τάξης» και εισηγητή τον Καθηγητή Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνο στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», κ. Βασίλη Κούτρα.

Στο σεμινάριο αναλύθηκαν οι επιδράσεις της πανδημίας στην ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών, οι τρόποι διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων στην τάξη, καθώς και οι δεξιότητες που προάγουν τη σχέση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή και βοηθούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην τάξη.

Συζητήθηκαν επίσης μέθοδοι προσέγγισης των εφήβων και της οικογένειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και οι βασικές μεθοδολογικές αρχές της ατομικής και ομαδικής προσέγγισης και στήριξης των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς.

Η ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, συνέβαλλε αποφασιστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ ανέδειξε τη σημασία που διαδραματίζει, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, η στήριξη τόσο του εκπαιδευτικού, όσο και του μαθητή και των γονιών του από την επιστημονική κοινότητα.

Το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» σχεδιάζει και πρόκειται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα, μια σειρά από ανάλογες εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και παρεμβάσεις, συνδράμοντας στην ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού στον πολυσχιδή εκπαιδευτικό του ρόλο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έπεσε η αυλαία της ομάδας γονέων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος συναντήσεων της ομάδας γονέων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια». Στις συναντήσεις, που ξεκίνησαν τον Μάιο

26510 25595