Διαδικτυακό Σεμινάριο του ΠΕ.ΚΕ.Σ Ηπείρου με θέμα: «Διαχείριση Σχολικής Τάξης»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τους 220 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου (ΠΕ.ΚΕ.Σ) με θέμα «Διαχείριση Σχολικής Τάξης» και εισηγητή τον Καθηγητή Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνο στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», κ. Βασίλη Κούτρα.

Στο σεμινάριο αναλύθηκαν οι επιδράσεις της πανδημίας στην ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών, οι τρόποι διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων στην τάξη, καθώς και οι δεξιότητες που προάγουν τη σχέση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή και βοηθούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην τάξη.

Συζητήθηκαν επίσης μέθοδοι προσέγγισης των εφήβων και της οικογένειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και οι βασικές μεθοδολογικές αρχές της ατομικής και ομαδικής προσέγγισης και στήριξης των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς.

Η ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, συνέβαλλε αποφασιστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ ανέδειξε τη σημασία που διαδραματίζει, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, η στήριξη τόσο του εκπαιδευτικού, όσο και του μαθητή και των γονιών του από την επιστημονική κοινότητα.

Το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» σχεδιάζει και πρόκειται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα, μια σειρά από ανάλογες εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και παρεμβάσεις, συνδράμοντας στην ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού στον πολυσχιδή εκπαιδευτικό του ρόλο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595