Διεθνής Ημέρα κατά της Χρήσης και Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών καθιερώθηκε το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση και την παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών.
Φέτος η 26η Ιουνίου μας βρίσκει σε συνθήκες υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι συνθήκες αυτές επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το άτομο και την οικογένεια, με τη χρήση ουσιών να αποτελεί έναν δραματικό τρόπο έκφρασης της δυσφορίας απέναντι στην κρίση.
Εδώ και 25 χρόνια το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» παρέχει αδιάλειπτα υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην τοπική κοινότητα με στόχο α) να ενδυναμώσει ψυχολογικά και κοινωνικά το άτομο καθιστώντας το ικανό να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής και β) να ενημερώσει και να ενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία γύρω από το σύνθετο θέμα της εξάρτησης.
Το έτος 2019 η «Σχεδία» πραγματοποίησε παρεμβάσεις πρόληψης σε:
-4.291 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
-477 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
-1.260 γονείς και 314 παιδιά και εφήβους
-200 φοιτητές Παιδαγωγικών Σπουδών
-168 Επαγγελματίες Υγείας
Ακόμη, 1.100 άτομα συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ 1.140 άτομα χρησιμοποίησαν της υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης.
Τέλος, 77 χρήστες (1.032 συνεδρίες) εξαρτησιογόνων ουσιών παρακολούθησαν το θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ. Π. «Σχεδία».
Το Κ.Π. «Σχεδία» συνεχίζει να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης της χρήσης της εξάρτησης, μέσα σε μια νέα πραγματικότητα που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των δομών ψυχικής υγείας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595