Δράσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Την Τρίτη 22/2 & την Τετάρτη 23/2 είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ιωαννίνων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου με αφορμή και τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022.

Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τη ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο, την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων και μοιραστήκαμε ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Επίσης πραγματοποιήσαμε βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές της Α΄ τάξης για την ενδυνάμωση δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας.

Οι παρεμβάσεις έγιναν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς του σχολείου και εντάσσονται στις Ενέργειες σχετικά με την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης στα πλαίσιο της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας.

 

Συντονίστρια της Δράσης:

Ερασμία Φείδη, ψυχοπαιδαγωγός – Στέλεχος Πρόληψης ΚΠ Σχεδία

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

20220413_090108
Νέα

Eργαστήρια με θέμα την αυτοεκτίμηση

Δύο εργαστήρια με θέμα την αυτοεκτίμηση πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» στους μαθητές της Α΄ τάξης του 9ου Γυμνασίου, στις 6 και 13 Απριλίου 2022.

omadesgonewn
Νέα

Ομάδα Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής

Το Κ.Π. «Σχεδία» ξεκίνησε την  Τετάρτη 30 Μαρτίου, την υλοποίηση Ομάδας Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής,  με διά ζώσης συναντήσεις στον χώρο του σχολείου. Σκοπός της ομάδας, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις, είναι

EKDILOSI-EFIVEIA-2022-04-09-prosklisi
Νέα

Εκδήλωση για την εφηβεία από τους Συλλόγους Γονέων τεσσάρων Γυμνασίων με τη συμμετοχή της “Σχεδίας”

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης για την τρέχουσα σχολική χρονιά, δύο εκδηλώσεων που αφορούν εφήβους μαθητές και τους γονείς τους και τη ζωή τους στο περιβάλλον του

bullying
Νέα

Παρεμβάσεις για την πρόληψη σχολικού εκφοβισμού στο 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 οι παρεμβάσεις για την πρόληψη σχολικού εκφοβισμού στο 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.  Οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών  και τη διεύθυνση

26510 25595