Εισήγηση για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας στο Ιερατικό Συνέδριο της Μητρόπολης Κόνιτσας

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας βρέθηκε στο επίκεντρο του καθιερωμένου Ιερατικού Συνεδρίου της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, στο οποίο συμμετείχε με εισήγηση και το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία».
Το Ιερατικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εξωκκλησιού «Παναγία», κοντά στο χωριό Σιταριά Πωγωνίου, έπειτα από διακοπή δύο ετών λόγω του κορωνοϊού.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν το μέλος της επιστημονικής της ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», ψυχοπαιδαγωγός, MSc κοινωνικής ψυχιατρικής και παιδοψυχιατρικής Ερασμία Φείδη, με θέμα εισήγησης «Πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, το έργο του Κέντρου Πρόληψης “Σχεδία” στην κοινότητα».
Το θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και Εκκλησία» ανέπτυξε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ενώ ο προϊστάμενος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνησης Ιωαννίνων, υπαστυνόμος Α΄ Πασχάλης Παπανικολάου αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595