Εκδήλωση για την εφηβεία από τους Συλλόγους Γονέων τεσσάρων Γυμνασίων με τη συμμετοχή της “Σχεδίας”

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης για την τρέχουσα σχολική χρονιά, δύο εκδηλώσεων που αφορούν εφήβους μαθητές και τους γονείς τους και τη ζωή τους στο περιβάλλον του σχολείου ή του σπιτιού, αναλαμβάνουν με μια προσπάθεια συνδιοργάνωσης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου, 7ου, 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων και του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να δοθεί το βήμα στους γονείς να συζητήσουν μεταξύ τους αλλά και με τη βοήθεια ειδικών, για τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που γεννιούνται, γύρω από την κρίσιμη περίοδο της εφηβείας.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 6 μ.μ. και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (δίπλα στο παλιό Πανεπιστήμιο, στην οδό Δομπόλη).

Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι: “Η Ζωή με τους Εφήβους: Επικοινωνία, Όρια, Διαχείριση Συγκρούσεων”.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

  • Κωστούλα Μάκη, Κοινωνική Ψυχολόγος (MA, PhD)
  • Έρη Φείδη, (MSc) Ψυχοπαιδαγωγός, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης “Σχεδία”.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και θα τηρηθούν αυστηρά τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595