Έκοψε την πίτα της η Ομάδα Εποπτείας Ομοτίμων (γονέων)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2023 έκοψε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου η Ομάδα Εποπτείας Ομοτίμων (γονέων), που υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», στο πλαίσιο των δράσεων που απευθύνονται σε γονείς.
Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε η διεργασία της ομάδας με συντονίστριες την κοινωνιολόγο Καλλιόπη (Πώλα) Κομνηνου και την ψυχολόγο Σοφία Γκόντα, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Ο ρόλος των επιλογών αφήγησης των ιστοριών μας για τον εαυτό και τους άλλους, στον τρόπο που δηλώνουμε τις πεποιθήσεις μας για τη ζωή, τις σχέσεις μας και τα βιώματά μας».
Βασικός άξονας εστίασης της ομάδας ήταν η αφήγηση εναλλακτικών ιστοριών, που έρχονται σε αντίθεση με τους χειρισμούς του προβλήματος, και αναγνωρίζουν δεξιότητες και ικανότητες, που ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595