«Εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πρόληψη και αντιμετώπιση. Ο ρόλος του αθλητισμού»

Σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι το 95% των παιδιών ξεπερνά τον ενδεδειγμένο χρόνο χρήσης ηλεκτρονικών μέσων. Ελάχιστα είναι σήμερα τα παιδιά που δεν έχουν περάσει ώρες επί ωρών μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, σε κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή σε ένα κινητό τηλέφωνο, παίζοντας ένα από τα εκατοντάδες videogames.
Ολοένα και περισσότερα μικρά παιδιά και έφηβοι επιλέγουν σήμερα να μένουν στο σπίτι, προκειμένου να παίξουν αυτά τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Και μπορεί να ονομάζονται παιχνίδια, δεν είναι, όμως, καθόλου αθώα, αφού σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν εξάρτηση, εγείροντας ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και τους ειδικούς ψυχικής υγείας.
Ένας τρόπος για να απομακρυνθούν τα παιδιά από τις οθόνες και να αποφύγουμε εθιστικές συμπεριφορές, είναι και η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, με οποιοδήποτε άθλημα.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αθλητικός Σύλλογος Alphasports, η Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) και το Κέντρο Πρόλψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πρόληψη και αντιμετώπιση. Ο ρόλος του αθλητισμού».
Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, προπονητές και εκπαιδευτικούς, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac.
Ομιλητές θα είναι ο εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, πρώην πρωταθλητής στίβου Παντελής Κολόκας και ο καθηγητής Αγωγής Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλειος Κούτρας.
Είσοδος ελεύθερη

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595