Ισχυρό μήνυμα για την αναγκαιότητα των Κέντρων Πρόληψης

Η ανάγκη ενίσχυσης των δομών απεξάρτησης και των Κέντρων Πρόληψης των εξαρτήσεων ήταν το μήνυμα, που εξέπεμψε η κινητοποίηση, που οργανώθηκε στα Γιάννενα με κεντρικό αίτημα τη μη κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις.

Στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», ζητώντας να αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου, που, μεταξύ άλλων, κλείνει αναίτια και χωρίς καμία εξήγηση και αιτιολόγηση τα 75 Κέντρα Πρόληψης στη χώρα.
Την κινητοποίηση, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στήριξαν περισσότερα από 40 σωματεία εργαζόμενων και συνταξιούχων, ενώ στη συγκέντρωση έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας βρέθηκαν αντιπροσωπείες από το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.
Να πάρει το μήνυμα, που στέλνουν οι φορείς και τα σωματεία των Ιωαννίνων, και να αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε καταστροφικό, κάλεσε την κυβέρνηση η γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Μαργαρίτα Κιτσανού, εστιάζοντας στην προσφορά προς την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη σχολική κοινότητα σε μια διάρκεια 30 ετών. «Όλοι αυτοί οι φορείς, που έχουν ωφεληθεί από τα Κέντρα Πρόληψης Απεξάρτησης, είναι εδώ μαζί μας με ένα αγωνιστικό πνεύμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Αντί να κάνουμε εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια λειτουργίας, κάνουμε εκδηλώσεις γιατί μας κλείνουν», ανέφερε, για λογαριασμό των εργαζόμενων, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλης Κούτρας, σε δηλώσεις που ακολούθησαν την εκφώνηση του κοινού κειμένου εργαζόμενων και διοίκησης από την εκπρόσωπο των εργαζομένων Πώλα Κομνηνού. Ο κ. Κούτρας τόνισε ότι το μοντέλο των Κέντρων Πρόληψης, που ξεκίνησε από τα Γιάννενα και υιοθετήθηκε σε όλη την Ελλάδα, έφερε απτά αποτελέσματα στο κομμάτι πρόληψης των εξαρτήσεων, κάτι που αγνοεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο. «Όταν αποφασίζουμε να κλείσουμε όλο αυτό το κομμάτι, που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό, για μένα σημαίνει ότι δε θέλουν ανθρώπους ελεύθερους, θέλουν πολίτες που σκύβουν το κεφάλι απέναντι σε κάθε εξουσία και αυτό οδηγεί σε κοινωνίες που αυξάνονται οι ανισότητες», δήλωσε.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595