Κάλαντα σε δύο εκδοχές σε Δήμο και Περιφέρεια

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο και στην Περιφέρεια έψαλε χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από μαθητές της Ε’ τάξης, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.
Με την υπεύθυνη μουσικό της χορωδίας Ειρήνη Ντούση και συνοδευόμενα από καθηγήτριες του σχολείου και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Καλλιόπη Κομνηνού και Σοφία Γκόντα, τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα σε δύο εκδοχές, καθώς, πέραν της κλασικής, επέλεξαν και τα παραδοσιακά γιαννιώτικα κάλαντα.
Πρώτος σταθμός ήταν το Δημαρχείο, στον προαύλιο χώρο του οποίου έψαλαν τα κάλαντα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου και τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Πήχα και Γιώργο Λώλη. Στο Δημαρχείο περίμενε τους μαθητές και η ταμίας του Δ.Σ. της «Σχεδίας» Ανθή Μάστακα, η οποία ευχήθηκε καλές γιορτές, μακριά από σωματικές και ψυχικές εξαρτήσεις, με λίγο περισσότερο νοιάξιμο για τους άλλους.
Στη συνέχεια, η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων βρέθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου έψαλε τα κάλαντα στους αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου και Βασίλη Γοργόλη, ο οποίος βρέθηκε με διπλό ρόλο, καθώς είναι και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595