Με εισήγηση στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ε.Γ.Ε. το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας με θέμα «Νεολαία – Προκλήσεις και Προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στα Γιάννενα, θα συμμετέχει με εισήγηση το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία».
Το μέλος της επιστημονικής ομάδας της «Σχεδία», κοινωνιολόγος MSc Καλλιόπη (Πώλα) Κομνηνού θα μιλήσει με θέμα «Νέοι/ες και social media και κίνδυνοι από το διαδίκτυο».
Ομιλητές θα είναι επίσης η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ε.Γ.Ε., δικηγόρος Ιωαννίνων Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου με θέμα «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην κοινωνικοποίηση των παιδιών», ο συντονιστής της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, κοινωνιολόγος, διδάκτωρ ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ναπολέων Παπαγεωργίου με θέμα «Ποιοι λόγοι οδηγούν στη χρήση και στην εξάρτηση τη νέα γενιά; Τι ορίζεται πλέον ως εξάρτηση; Ποιος ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ;» και η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μαρίνα Μπέση με θέμα «Βία στους/στις νέους/ες: το bulling στους σχολικούς χώρους, ένα κοινωνικό πρόβλημα, αίτια και πρόληψη». Την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα κάνει η πρόεδρος της Ε.Γ.Ε. Δέσποινα Λογιάδου.
Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα φιλοξενηθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με ώρα έναρξης στις 9.30 το πρωί.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

Νέα

Αναπτύσσει δράση στο πεδίο του εθελοντισμού

Το πεδίο δράσης του διευρύνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τον τομέα του

26510 25595