Ομάδα Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής

Το Κ.Π. «Σχεδία» ξεκίνησε την  Τετάρτη 30 Μαρτίου, την υλοποίηση Ομάδας Γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής,  με διά ζώσης συναντήσεις στον χώρο του σχολείου.

Σκοπός της ομάδας, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις, είναι η στήριξη των γονιών στον γονεϊκό και συζυγικό τους ρόλο, μέσα από την ενίσχυση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, ώστε να διαμορφωθούν αντιλήψεις και στάσεις που διευκολύνουν το ενδοοικογενειακό κλίμα, προάγουν τηνψυχοκοινωνική υγεία των μελών της οικογένειας και τους ενδυναμώνουν στο να αντιμετωπίζουν θέματα που προκύπτουν στην αλληλεπίδραση με τα παιδιά.

Οι γονείς στο πλαίσιο της ομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, να επεξεργαστούν παραδείγματα από την καθημερινή λειτουργία της οικογένειας, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, ενεργητικής ακρόασης και ενσυναίσθησης και να απαντήσουν οι ίδιοι μέσα από τη βιωματική επεξεργασία των θεμάτων στους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.

Την ομάδα συντονίζει η Καλλιόπη (Πώλα) Κομνηνού, Κοινωνιολόγος στο Κ.Π. Σχεδία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595