Ομιλία σε γονείς του 4ου Νηπιαγωγείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Εκδήλωση – ομιλία σε γονείς και εκπαιδευτικούς του 4ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.
Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα, που μας υπενθυμίζει την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βασιζόμενοι στις αρχές της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης· μιας έννοιας που αναφέρεται στη φιλοσοφία και την κουλτούρα της αποδοχής και στην παροχή ενός πλαισίου, μέσα στο οποίο όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, μπορούν να εκτιμηθούν ισότιμα και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.
Η ομιλία έγινε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου από την κοινωνιολόγο στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» Καλλιόπη (Πώλα) Κομνηνού και είχε θέμα «Ο ρόλος των γονιών στην ανάπτυξη Συναισθηματικής Νοημοσύνης των παιδιών. Η σημασία της διαμόρφωσης συμπεριληπτικής κουλτούρας στο σχολείο».

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595