Παρεμβάσεις για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και προτροπή για το «18» του Β. Δούβλη

Με γνώμονα ότι η πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σχολείου, όπου τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή και μπορούν άφοβα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και τα ταλέντα τους, το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» πραγματοποίησε από την αρχή της σχολικής χρονιάς μια σειρά παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες του Νομού Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, παρεμβάσεις πρόληψης της βίας και του σχολικού εκφοβισμού υλοποιήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία 8ο Ιωαννίνων και 3ο Κόνιτσας, στα Γυμνάσια 1ο και 4ο Ιωαννίνων, Δελβινακίου, Μεταμόρφωσης, Περάματος και 2ο Ανατολής, καθώς και στα ΓΕΛ Κόνιτσας, Πεδινής και 5ο Ιωαννίνων. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το θέμα βιωματικά, να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, να επεξεργαστούν τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών και να προτείνουν ιδέες για αρμονική συνύπαρξη στο σχολείο.


Στο μεταξύ, το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» προτρέπει τους μαθητές και τους γονείς και κηδεμόνες τους να παρακολουθήσουν ταινία του Βασίλη Δούβλη «18», που προβάλλεται σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ2.
Η ταινία μελετά τη ρατσιστική βία, τον σχολικό εκφοβισμό και τη δύσκολη εφηβεία στις σύγχρονες κοινωνίες, με την αφήγηση να υπερβαίνει τα όρια της σχολικής βίας, καθώς οι χαρακτήρες είναι έφηβοι που ζουν δίπλα μας, οι οικογένειές τους, το σχολικό περιβάλλον.
Η ταινία θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595