Παρεμβάσεις για τους ωφελούμενους του Υπνωτηρίου Αστέγων

Από κοινού παρεμβάσεις σε θέματα που εναρμονίζονται με τις ανάγκες των ωφελούμενων του Υπνωτηρίου Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, πρόκειται να υλοποιήσουν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών.
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλης Κούτρας και η επιστημονική ομάδα του Υπνωτηρίου, στην πρώτη τους συνάντηση.
Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των τροφίμων (αυτοεκτίμηση, αυτογνωσία, αυτοαποτελεσματικότητα, διαχείριση συναισθημάτων, ενσυναίσθησης, επικοινωνίας, διαχείριση του στρες, διαχείριση συγκρούσεων, ψυχικής ανθεκτικότητας, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων, κοινωνικής ένταξης, θέσπισης στόχων). Απώτερος στόχος είναι η κινητοποίηση των επωφελούμενων για κοινωνική επανένταξη και εργασιακή αποκατάσταση, και η μετάβασή τους σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Η «Σχεδία» συναντά τα παιδιά των ΚΔΑΠ

Φέτος το καλοκαίρι, η «Σχεδία» ταξιδεύει με προορισμό τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού ήταν το ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ. Τα παιδιά της

26510 25595