Πρώτη συνάντηση για την Ομάδα Εποπτείας Ομοτίμων Γονέων

Την πρώτη συνάντησή της για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά υλοποίησε η Ομάδα Εποπτείας Ομοτίμων Γονέων την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» στην οικογένεια και τη συντονίζουν η κοινωνιολόγος Πώλα Κομνηνού και η ψυχολόγος Σοφία Γκόντα.
Η «Εποπτεία Ομοτίμων» συνιστά μια μεθοδολογική επιλογή, που αφορμάται από τη συστημική – συνεργατική οπτική, τη διαλογική σκέψη και την ισοτιμία με τον «ομότιμο άλλο». Στο πλαίσιο της ομάδας το προσωπικό βίωμα συνδέεται με το βίωμα του ομότιμου γονέα, φωτίζοντας πτυχές και ανοίγοντας προοπτικές μιας διαφορετικής διαχείρισης. Μεταξύ άλλων, προσκαλείται ο γονέας να εστιάσει στην ανάδειξη κάποιων από τις εναλλακτικές ιστορίες, οι οποίες αναγνωρίζουν δεξιότητες και ικανότητες που έχει ήδη χρησιμοποιήσει, αλλά είτε έχουν χαθεί στη λήθη, είτε δεν έχουν τύχει προσοχής, είτε έχουν επισκιαστεί υπό την κυριαρχία των προβλημάτων. Αυτές οι εναλλακτικές ή προτιμώμενες ιστορίες αφορούν γεγονότα, στιγμές, βήματα, σκέψεις, προθέσεις, ίχνη δράσης, που έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του προβλήματος ή βρίσκονται έξω από την περιοχή της «προβληματικής» ιστορίας και είναι πάντοτε διαθέσιμες εφόσον τις αναζητήσουμε.
Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595