«Σχεδιά…ζω τη ζωή μου χωρίς τσιγάρο» το μήνυμα της φετινής καμπάνιας

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η σημερινή και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» πραγματοποίησε μια δράση ενημέρωσης με τίτλο «Σχεδιά…ζω τη ζωή μου χωρίς τσιγάρο» για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος και τα οφέλη από τη διακοπή του.
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης, με την αρωγή και φοιτητριών που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στη «Σχεδία», διένειμε ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που σταματούσαν στο σταντ για περισσότερες πληροφορίες.
Για μια πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων στο σχολικό και το κοινωνικό περιβάλλον με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων, έκανε λόγο σε δηλώσεις της η κοινωνική λειτουργός στο Κέντρο Πρόληψης Ιωάννα Κιούση, η οποία αναφέρθηκε και σε ορισμένα από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) από την πιο πρόσφατη πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων-μαθητών (HBSC/WHO) σχετικά με το κάπνισμα στους εφήβους στην Ελλάδα.
Στα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι ότι έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των εφήβων που αρχίζει το κάπνισμα, ωστόσο από την έρευνα προκύπτει ότι το 41,5% των εφήβων έχουν καπνίσει τουλάχιστον μία φορά. Ένα ανησυχητικό στοιχείο, στον αντίποδα, είναι ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα φαίνεται να είναι το επικρατέστερο καπνικό προϊόν μεταξύ των εφήβων, με τη χρήση του να έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία 8ετία, ιδιαίτερα στα κορίτσια.
Η κ. Κιούση προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας, γιατί έτσι η διακοπή γίνεται πιο εύκολη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595