Σεμινάριο σε νηπιαγωγούς για την ανάπτυξη ψυχικής ανθεκτικότητας

Διαδικτυακό σεμινάριο 4 εκπαιδευτικών ωρών με θέμα «Ανάπτυξη Ψυχικής Ανθεκτικότητας στους εκπαιδευτικούς», από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», παρακολούθησαν νηπιαγωγοί από σχολεία των Ιωαννίνων, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.
Στο σεμινάριο προσεγγίστηκε η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και οι θεωρίες για την ψυχολογική και ανθρώπινη ανάπτυξη στις οποίες αυτή βασίζεται, ενώ επισημάνθηκε η σημασία της στον ρόλο των εκπαιδευτικών. Αναλύθηκε επίσης ο κρίσιμος ρόλος της ανάπτυξης δεξιοτήτων, που επιτρέπουν την ανάκαμψη από αντιξοότητες, όπως είναι μεταξύ άλλων η ευγνωμοσύνη, η φροντίδα του εσωτερικού μας εαυτού και ο εντοπισμός νοήματος ζωής.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 25 εκπαιδευτικοί με συντονίστρια την κοινωνιολόγο στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» Καλλιόπη (Πώλα) Κομνηνού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595