Συνδιοργάνωση εκδήλωσης για τον σχολικό εκφοβισμό με το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» ήταν η επιλογή του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής για να συνδιοργανώσουν μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου, στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία όλη της χώρας, καθώς η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον σχολικό εκφοβισμό.
Ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της σχολικής βίας» ήταν ο επιστημονικά υπεύθυνος της «Σχεδία», καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Βασίλης Κούτρας, ο οποίος παρουσίασε σε όλες του τις διαστάσεις το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ανέλυσε στους μαθητές πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και υπογράμμισε ότι κυρίως αποτυπώνει την έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του άλλου.
Οι μαθητές, από την πλευρά τους, μέσα από τον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε και τα ερωτήματα που υπέβαλαν, έλυσαν τις απορίες τους και συμφώνησαν ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι κυρίαρχα πρόβλημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σοφία Μαρκούλα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595