Συνέχεια επαφών με ενημέρωση της Όλγας Γεροβασίλη

Με τη συνάντηση με τη Δ’ αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης, που πραγματοποιούν από κοινού η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την κατάθεση του νομοσχέδιου για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις.
Νομοσχέδιο που οδηγεί σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης, με τη μη αναγνώρισή τους ως εγκεκριμένων φορέων πρόληψης και τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης.
Από την πλευρά της διοίκησης, του επιστημονικού υπεύθυνου και των εργαζόμενων έγινε ενημέρωση για τα απτά αποτελέσματα του έργου, που επί 30 χρόνια προσφέρει στην τοπική κοινωνία η «Σχεδία» και εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες για τις συνέπειες που θα επιφέρει τυχόν κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης.
Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κυβέρνηση επιλέγει την κατάργηση των επί τόπου δομών και τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων τους σε ένα Υπουργείο. Πρόκειται για έναν υπερσυγκεντρωτισμό, ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος είναι απόλυτα αντιεπιστημονικός και εξυπηρετεί μόνο τη διαχείριση των κονδυλίων από τον εκάστοτε υπουργό προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.
«Δεν είναι όμως ούτε η πρώτη φορά, που αυτή η κυβέρνηση δείχνει ποια είναι η θέση της απέναντι σε υποστηρικτικές δομές ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και των οικογενειών τους. Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική επιλογή, την οποία εμείς αντιπαλεύουμε», τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια διάλυσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και αντικατάστασή τους από ένα γραφειοκρατικό συγκεντρωτικό οργανισμό. Και, περιμένοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ζήτησε από τους ανθρώπους του Κέντρου πρόληψης συνεχή επαφή και ενημέρωση ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις που θα διαφυλάξουν τους φορείς πρόληψης και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση για να συνεχίσουν να παράγουν το υποστηρικτικό τους έργο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Νέα

Έντονο το αποτύπωμα δράσης το 2023

Συνολικά 8.366 άτομα προσέγγισε το 2023 Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του τόσο στη σχολική όσο

Νέα

Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

Συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

26510 25595