«Το κουδουνάκι» και κάλαντα των Φώτων στην εορταστική εκδήλωση της «Σχεδία»

Μια εορταστική εκδήλωση με τη διαδραστική μουσική παράσταση θεάτρου κούκλας «Το κουδουνάκι» από την Κουκλοθεατρική Σκηνή «Βυσσινόκηπος» παρουσιάζει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία», την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».
Ένα παιδί βγαίνει βόλτα στο δάσος κρατώντας το μικρό του κουδουνάκι. Στο κλαδί ενός δέντρου κρεμά το κουδουνάκι του και κάτω από τη σκιά του ξαπλώνει για κοιμηθεί. Το δέντρο μεγαλώνει και όταν το παιδί ξυπνά δεν μπορεί πια να πάρει πίσω το κουδουνάκι του… Και τότε ξεκινά ο αγώνας του παιδιού να πάρει πίσω το παιχνίδι του και να προλάβει να γυρίσει στο σπίτι του πριν νυχτώσει. Στο δρόμο του θα συναντήσει τον ξυλοκόπο, την κότα, την αγελάδα, το ποντίκι και τη γάτα. Θα μπορέσουν άραγε να βοηθήσουν το παιδί; Μια διαδραστική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, που μιλά για την αξία της φιλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Την καταγραφή του λαϊκού παραμυθιού έκανε η Εβίτα Αγγέλη, η οποία υπογράφει και τη διασκευή, τη σκηνοθεσία και τους στίχους, ενώ ανέλαβε και την κατασκευή της κούκλας και των κουστουμιών. Το κείμενο επιμελήθηκε η Γιάννα Νότη, η μουσική σύνθεση και επιμέλεια είναι του Βαγγέλη Πεπόνη, τα σκηνικά δημιούργησαν οι Χρήστος Κολιός, Μάλα Αργυροπούλου και Εβίτα Αγγέλη, την παράσταση υποστηρίζει τεχνικά ο Θοδωρής Τσώλης, ενώ η εικονοληψία και ο σχεδιασμός βίντεο είναι του Βασίλη Μάντζιου.
Κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Διάρκεια παράστασης: 50’. Στην παράσταση παίζουν επτά θεατρικές κούκλες (άμεσου χειρισμού και γαντόκουκλες).
Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα συμμετέχει και το παιδικό τμήμα εμφανίσεων «Τα Σαρακατσανάκια» του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων με κάλαντα των Φώτων.
Είσοδος ελεύθερη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Διαβάστε άλλες ανακοινώσεις της "Σχεδίας"

Αρθρογραφία

Το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης

Γράφει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάκτωρ Κοινωνιολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Ιωαννίνων   Η εξάρτηση θεωρείται παραδοσιακά ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο,

26510 25595